VAN IN

Meer weten over Bordboeken Plus

Hier vindt u meer informatie over de werking van de navigatietool ('het wiel'), de verschillende soorten links in de Bordboeken Plus en de extra's op het kladblad. 

De navigatietool (het 'wiel')
Hieronder worden kort de functionaliteiten van de navigatietool (het 'wiel') besproken.
 
 
Verschuiven van het 'wiel'
Als u in het midden van het 'wiel' op het Van Inlogo drukt (in de Bordboeken Plus) kunt u het 'wiel' verschuiven. Druk 1 2 seconden op het logo zonder het 'wiel' te verschuiven om het te verkleinen. Doe hetzelfde om het opnieuw groter te maken.
 
 
Tools
Via onderste knop op het 'wiel' kunt u tools oproepen. De lat en de geodriehoek zijn roteerbaar als u ze aan de uiteinden vastneemt. Om een tweede afdekkaart op te roepen, drukt u een tweede keer op het icoontje. Om de afdekkaart weg te halen gebruikt u de gom of de vuilnisbak.
 
De verschillende links in de boeken

Hieronder vindt u een lijst met de 6 verschillende soorten links in de Bordboeken Plus.

Oproepen van een vergrote afbeelding of een venster met extra informatie (bv. een interactieve oefening of een stuk uit een referentieboek).
Ga naar de bijbehorende pagina in het werkschrift (vanuit het lesboek). Ga naar de bijhorende pagina in het lesboek (vanuit het werkschrift).
Ga naar de correctiesleutel van deze pagina (vanuit het werkschrift, het leerwerkboek of het lesboek).
Ga naar de pagina van het werkschrift, leerwerkboek of lesboek (vanuit de correctiesleutel).
Opstarten van een geluidsfragment in de audiospeler. Via de grijze balk springt u naar een bepaalde plaats in het audiobestand (zie voorbeeld hieronder).
 
  
 
Opstarten van een didactisch filmpje in een videospeler. Via de grijze balk springt u naar een bepaalde plaats in het videobestand (zie afbeelding audiobestand).
 
 
 
Het kladblad

Met een knop op het 'wiel' kunt u het kladblad oproepen. Onder aan het kladblad staan een aantal extra tools:

 
 
 
 
Figuren
Als u een figuur tekent, kunt u de vorm of de grootte van een figuur wijzigen door op het rechtse icoon te klikken en dan de betreffende figuur aan te duiden. Via de kleine zwarte vierkantjes kunt u de grootte of vorm wijzigen. Bij de driehoek en de trapezium kunt u via het kleine rode ruitje ook de hellingsgraad van de hoek wijzigen.
 
 
 
  
Wat heeft u nodig
  
Waarom een Bordboek Plus
  
Een menu van mogelijkheden
Demo's
Assortiment en prijzen
Veelgestelde vragen
 


 |  | 

Credits