Uitgeverij Van In - Help mij

Help mij - Algemeen

Overzicht



Een computerles doorlopen

Een computerles kan bestaan uit oefeningen, uit tekst (eventueel aangevuld met audio, video en/of afbeeldingen) of uit een combinatie van beide. Aan het einde van de computerles krijg je een overzichtspagina waarop de resultaten van de oefeningen worden weergegeven.

Hieronder wordt kort weergegeven hoe je te werk gaat bij het doorlopen van een computerles.

  • De inhoudspagina (of index)

    Op de inhoudspagina vind je een overzicht van alle pagina's waaruit de les bestaat. Via deze pagina kun je rechtstreeks naar een bepaalde pagina gaan of starten met de eerste pagina en de volledige les doorlopen.


  • Een gewone lespagina

    Een pagina zonder oefening kun je bekijken en vervolgens kun je naar de volgende pagina gaan via de knop rechts bovenaan. Op het einde van de les kun je op het overzicht (zie verder) zien hoe lang je deze pagina bezocht hebt.


  • Een pagina met een oefening

    Op een pagina met een oefening is het basisprincipe altijd hetzelfde, ongeacht het type oefening.
    Als je een oefening hebt opgelost, klik je op 'Controleer antwoorden'. Je krijgt dan je resultaat te zien en je hebt de mogelijkheid om eventuele fouten te verbeteren. Nadat je eventuele verbeteringen hebt aangebracht, klik je opnieuw op 'Controleer antwoorden'. Je krijgt weer feedback en de knop 'Controleer antwoorden' is veranderd naar 'Juiste antwoorden tonen'. Als je op die knop klikt, worden automatisch de juiste antwoorden weergegeven.
    Bij oefeningen met meerkeuzeantwoorden staat geen knop 'Controleer antwoorden'. Je krijgt dan meteen feedback bij het aanvinken van een antwoord. Opgelet: je moet hier navigeren met het pijltje in de oefening zelf om punten te krijgen op de volledige oefening. Pas na het oplossen van de volledige oefening krijg je een score. Daarna kun je verder navigeren met de algemene paginanavigatie rechts bovenaan!


  • De overzichtspagina (Overzicht / Overview)

    Als je de computerles afgerond hebt, krijg je een overzichtspagina. Op die pagina kun je de score zien van de oefeningen die je gemaakt hebt en de tijd die je hebt gespendeerd op een bepaalde pagina.
    Om die pagina te bewaren, klik je op de printer onderaan. Je kunt nu deze pagina afdrukken of opslaan in PDF.



Printen naar een PDF-bestand

  • Installeer het gratis programma Bullzip PDF Printer op je computer. Je kunt er natuurlijk ook nog andere vinden op het internet of misschien heb je al een dergelijk programma op je computer.
  • Als je alle stappen van de installatie doorlopen hebt, zie je 'Bullzip PDF Printer' tussen je standaardprinter(s) staan.
  • Wil je nu een document afdrukken, dan kun je, in plaats van je standaardprinter, de 'Bullzip PDF-Printer' kiezen. Als je dan op 'afdrukken' klikt, krijg je een venster van de PDF printer te zien, waarin je bepaalde instellingen kunt kiezen. Klik op het knopje met de drie puntjes om de locatie te kiezen waar je het document wilt opslaan. Klik op 'opslaan' en het programma maakt een PDF aan van de pagina(s) die je hebt afgedrukt.
    Je kunt die methode toepassen bij het afdrukken van je resultaten na het maken van een computerles. Zo kun je een resultaat opslaan en/of als bijlage e-mailen of op een ELO plaatsen.



Flash Player installeren

  • Om bepaalde spelletjes te spelen, heb je een Flash Player nodig. Die kun je gratis downloaden op de website van Adobe.



Adobe Reader installeren

  • Om PDF-bestanden te kunnen bekijken, heb je Adobe Reader nodig. Deze kun je gratis downloaden op de website van Adobe.



Meer informatie over de jaarplanmodule

De leerplannen met al hun verschillende doelstellingen zijn soms een echte doolhof. Het is niet altijd even eenvoudig om te weten welke doelstellingen er in bepaalde onderdelen van een boek gerealiseerd worden, en toch wordt u als leerkracht verondersteld dit in een vingerknip te kunnen aantonen. Klinkt dit bekend in de oren? We bieden u graag de oplossing voor dit probleem!

Het jaarplan

In het digitale jaarplan kunt u zelf een onderdeel uit de leerstof selecteren en bepalen wanneer u dat deel van de leerstof behandelt, en kunt u hiervan een agenda bijhouden.

Belangrijk: Werkt u met Windows 7 / Excel 2007? Gebruik dan de versie die speciaal daarvoor ontwikkeld is!

Handleiding

We hebben ervoor gekozen om een jaarplanmodule aan te bieden in Excel, om aan te sluiten bij het vertrouwde Windows Office. Wil u alles toch graag eerst even doornemen vooraleer u aan de slag gaat, of wil u een geheugensteuntje bij de functies van het digitale jaarplan, dan kan dat met de handleiding die we u aanbieden.

Problemen?

Krijgt u bij het opstarten een foutmelding? Download dan de volgende bestanden (bron: Microsoft), en installeer ze op het vermelde pad. In de handleiding bij de jaarplanmodule vindt u hierbij extra toelichting.

  • MODI-bestanden (pad: C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\MODI\ met daarin de 2 mappen 11.0 en 12.0)
  • msword.olb (pad: C:\Program files\microsoft office\Office 12\msword.olb)
  • rend.dll (pad: C:\Windows\system32\rend.dll)

Vragen of opmerkingen?

Voor vragen bij deze jaarplanmodule kun je terecht bij de uitgeverij.




- © 2010 Uitgeverij VAN IN -